CCRA

Centre for Children's Rights Amsterdam

1

Miek de Langen-lezing 2022

Miek de Langen-lezing 2022

Donderdag 3 november 2022

Spreker: mw. dr. E. (Eveline) Euser (orthopedagoog, GZ-psycholoog en Infant Mental Health (IMH)-specialist).

Op donderdag 3 november zal mw. dr. E. (Eveline) Euser
de Miek de Langen-lezing van 2022 in samenwerking met SPUI25 verzorgen. Dr. Eveline Euser is orthopedagoog, GZ-psycholoog en Infant Mental Health (IMH)-specialist. Zij promoveerde in 2009 op een proefschrift over kindermishandeling, gehechtheid en trauma. Sinds 2016 werkt zij samen met het CCRA aan onderwerpen rond zeer jonge kinderen op het snijvlak van het juridische en het pedagogische.

Miek de Langen-lezing

Deze jaarlijks terugkerende lezing is opgedragen aan Miek de Langen. Zij was hoogleraar Jeugdrecht aan de Universiteit van Amsterdam (1976-1992) en oprichtster van de Kinderrechtswinkel (1985).

Datum en locatie – SPUI25
Datum: 3 november 2022, 20.00 uur
Adres: Spui 25, 1012 XA Amsterdam

Voor deze lezing werkt het CCRA samen met SPUI25. SPUI25 is het academisch-culturele podium van Amsterdam. Zij geven wetenschappers, schrijvers, kunstenaars en andere denkers het podium om hun licht te laten schijnen over zaken die hen bezighouden, inspireren of verontrusten. Klik hier om de website van SPUI25 te bezoeken.

Doelgroep
Pedagogen, advocaten, rechters, medewerkers van organisaties als de Raad, instellingen van jeugdzorg/jeugdhulpverlening, Kinderombudsman en DCI, promovendi, studenten en andere belangstellenden.

Aanmelding
Het programma kan zowel fysiek als via livestream bijgewoond worden. De toegang voor beide opties is gratis. De aanmelding loopt via SPUI25 en zal binnenkort beschikbaar komen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de livestream wordt achteraf op het YouTube-kanaal van SPUI25 geplaatst.