CCRA

Centre for Children's Rights Amsterdam

Webinar 31 januari 2023

Webinar ‘Jongeren en drugscriminaliteit’

dinsdag 31 januari 2023
20.00 uur

Sprekers: dhr. msc. J. (Jaap) van der Spek (directeur stichting Jongerenrechtbanken en strategisch adviseur stichting Halt) & mw. mr. A.C. (Toos) Enkelaar (kinderrechter Rechtbank Amsterdam)

Drugs lijken soms wel overal. Ze zijn er in het hoekje van het café, waar een groepje zich wat al te nadrukkelijk afzondert. Op het festival, waar drugsgebruik alomtegenwoordig lijkt. In de rechtszaal, waar een handelaar zijn straf aanhoort van de rechter, die overigens weet dat sommige van zijn vrienden ook wel eens een dealer bellen. Het is een reden voor politieke verontwaardiging, omdat Nederland geen narco-staat mag worden. Als krantenkop, wanneer er (weer) een grote partij drugs is ingenomen. Als zorg van ouders, omdat sommige drugs wel erg geaccepteerd lijken te zijn op het schoolplein van hun kinderen. En natuurlijk bij beleidsmakers die iets willen (moeten) doen tegen de ondermijnende effecten ervan. Alleen in dit mozaïek van verhalen en (eigen) ervaringen ontbreekt vaak het perspectief van de jongeren die zelf onderdeel uitmaken van de drugshandel. Tijdens dit CCRA webinar staat het verhaal van jongeren centraal die, gewild of ongewild, onderdeel uitmaken van de internationale drugshandel. Hun levensverhalen vormen de start van het gesprek, waarop wetenschappers en practitioners zullen reflecteren.

 


Aanmelding

Geïnteresseerden kunnen zich hier opgeven.

NOvA-punten
In het kader van de verordening op de vakbekwaamheid (PO) kan de bijeenkomst door advocaten i.o. bij de NOvA worden opgevoerd (2 PO Juridisch)

Doelgroep
Pedagogen, advocaten, rechters, medewerkers van organisaties als de Raad, instellingen van jeugdzorg/jeugdhulpverlening, Kinderombudsman en DCI, promovendi, studenten en andere belangstellenden.

Vragen?
info@ccra.nl