CCRA

Centre for Children's Rights Amsterdam

Boekpresentatie 2022

Presentatie onderzoek naar de toepassing van het IVRK in de Nederlandse rechtspraak (deel III)

maandag 27 juni 2022

Sprekers: mw. mr. dr. J.H. (Coby) de Graaf (directeur CCRA), mw. mr. dr. M. (Machteld) Vonk (UHD afdeling Privaatrecht VU en lid Amsterdams Centrum voor Familierecht) & dhr. mr. E.J. (Eric) Daalder (lid afdeling bestuursrechtspraak Raad van State). 

Op 27 juni zal het derde onderzoek naar de toepassing van het IVRK in de Nederlandse rechtspraak worden gepresenteerd op een avondbijeenkomst (18:30 – 21:00) in de Agnietenkapel van de Universiteit van Amsterdam.

Als gastsprekers zullen Eric Daalder van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en Machteld Vonk van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming vanuit hun beider werkveld reflecteren op de onderzoeksresultaten. Coby de Graaf zal vanuit het CCRA een korte inleiding geven over de werking van het verdrag vanaf het eerste onderzoek: ‘Wat heeft het IVRK ons gebracht?’

Tijdens deze avond zal de bundel worden aangeboden aan dhr. mr. B.J. van Ettekoven, voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bij de boekpresentatie zal het onderzoek beschikbaar zijn, de prijs voor de bundel is inbegrepen in de kosten van de avond.

Programma

18:30 Inloop
19:00 Wat heeft het IVRK ons gebracht – mw. mr. dr. J.H. de Graaf (directeur CCRA).
19:30 Het recht op afstammingsgegevens en het recht op identiteit en artikel 7 en artikel 8 IVRK – mw. mr. dr. M. Vonk (UHD afdeling Privaatrecht VU en lid Amsterdams Centrum voor Familierecht).
20:00 Reflectie op de onderzoeksresultaten vanuit de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State– dhr. mr. E.J. Daalder (lid afdeling bestuursrechtspraak Raad van State).
20:30 Feestelijke afsluiting

 

Doelgroep
Pedagogen, advocaten, rechters, medewerkers van organisaties als de Raad, instellingen van jeugdzorg/jeugdhulpverlening, Kinderombudsman en DCI, promovendi, studenten en andere belangstellenden.

Datum en locatie
Maandagavond 27 juni van 18:30 – 21:00 uur.
In de Agnietenkapel van de Universiteit van Amsterdam

PO                             
In het kader van de verordening op de vakbekwaamheid (PO) kan de bijeenkomst door advocaten i.o. bij de NOvA worden opgevoerd (2 PO Juridisch).

Aanmelding
Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.